Το «Παλιό στυλ»μοντέλο δανεισμού v Convertibill® μοντέλο αγορών

1. Πώς δούλευαν οι τράπεζες πριν από δεκαετίες   2. Τι συνέβη με το ρόλο του διευθυντή της τράπεζας
3. Γιατί ο Ρυθμιστικός έλεγχος έχει βλάψει το δανεισμό   4. Όταν ο δανεισμός πιο δύσκολο να εγκριθεί
5. Πού αποστέλλονται οι δανειολήπτες αντ ‘αυτού;   6. Γιατί τα «πιστωτικά όρια» περιορίζουν τις επιχειρήσεις
7. Δεν είναι όλα καλά νέα ούτε για τους μεγάλους δανειολήπτες   8. Γιατί ιδρύθηκε η Convertibill®
9. Πώς το μοντέλο αγοράς είναι πραγματικά διαφορετικό   10. Χρησιμοποιώντας τη σειρά προϊόντων Convertibill®

 

Ιστορία της Τράπεζας


Για χιλιάδες χρόνια οι τράπεζες και οι έμποροι δανείζουν τις επιχειρήσεις. Το πρότυπο τους είναι να δανείζουν και να πληρώνονται με τόκους με την πάροδο του χρόνου. Οι τράπεζες διοικούνταν προσεκτικά από συντηρητικούς δανειστές που αποφεύγαν το κακό χρέος επιλέγοντας υπεύθυνες επιχειρήσεις δανειολήπτες . Αρχικά, η σχέση τους ήταν περισσότερο παρομοιασμένη με μια εταιρική σχέση βασισμένη στην ώριμη εμπειρία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Καθώς οι τράπεζες αυξήθηκαν σε μέγεθος, η σχέση έγινε πιο αποσπασματική και λιγότερο προσωπική. Οι κανόνες αντικατέστησαν τις σχέσεις και το κακό χρέος έγινε αποδεκτό μέρος του δανεισμού που διαχειρίζονται οι επιτροπές πιστώσεως.

Μέχρι πρόσφατα, όπως και τα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο διευθυντής της τοπικής τράπεζας διατηρούσε ακόμη μια προσωπική σχέση με τους δανειολήπτες των επιχειρήσεων. Με την πάροδο του χρόνου, η συγκέντρωση σιγά σιγά εξάλειψε τη λειτουργία του διευθυντή υποκαταστήματος. Η μηχανογράφηση και οι τεχνολογικές εξελίξεις απέκλεισαν περαιτέρω τη σχέση μεταξύ του επιχειρηματία και του δανειστή. Τόσο πολύ, ώστε σήμερα, η «ενασχόληση με την τράπεζα» έχει συσσωρευτεί με τη γραφειοκρατία και το απόρρητο που έχει απογοητεύσει τη διαδικασία δανεισμού πέρα από την αναγνώρισή της.

Η ευθύνη δεν έγκειται αποκλειστικά στην πρόοδο της τεχνολογίας και της φυσικής εξέλιξης, ο ρυθμιστικός έλεγχος προσέθεσε επίσης τη σύγχυση. Μέχρι την πιο πρόσφατη τραπεζική κρίση, οι δανειστές εξακολουθούσαν να είναι σε μεγάλο βαθμό αυτόνομοι. Ο συνεχώς αυξανόμενος ρυθμιστικός έλεγχος έχει στραγγαλίσει μοντέλα παλιάς δανειοδότησης και έχει ανάγκαση τους δανειστές να αλλάξουν περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο ασκούν τις δραστηριότητές τους Η διατήρηση, η προμήθεια, η διανομή και οι κανονιστικές απαιτήσεις για την εξάπλωση του κινδύνου, αν και καλά σχεδιασμένα, έχουν καταστρέψει την ικανότητα των δανειστών να δανείζουν. Ο μεγαλύτερος πάσχων από όλα αυτά ήταν ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας δανειολήπτης.

Κόστος δανεισμού

Με βάση τα παραπάνω, στη σημερινή αγορά το κόστος δανεισμού άνω των 50,0 χιλ. Ευρώ σε μια εταιρεία είναι σχεδόν το ίδιο με το κόστος δανεισμού τους ύψους 0,75 εκατομμυρίων ευρώ. Ως εκ τούτου, ο δανεισμός στον χώρο των 50,0 – 750,0 χιλ. Ευρώ είναι ανεπιθύμητος. Οπού τα δάνεια ύψους 50,0 χιλ. Ευρώ μπορούν να εγκριθούν γρήγορα και προστατεύονται με προσωπική εγγύηση, μεγαλύτερα ποσά είναι προβληματικά. Αυτό ισχύει μέχρις ότου επιτευχθεί το επίπεδο των 0,75 εκατ. Ευρώ. Σε αυτό το επίπεδο, η προσπάθεια επεξεργασίας, εποπτείας και διαχείρισης του δανείου καθίσταται κερδοφόρα για την τράπεζα. Η διαχείριση του κινδύνου σε σχέση με τη δυναμική ανταμοιβής καθιστά επίσης καλό το δανεισμό. Τελικά, ο δανεισμός στον χώρο των 50 έως 750 εκατ. Ευρώ εξακολουθεί να υποφέρει σημαντικά.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον χώρο των 50,0 – 750,0k ευρώ χρειάζονται ακόμη χρηματοδότηση για να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν. Οι δανειστές προσπαθούν να διευκολύνουν αυτό με την προσφορά έκπτωσης τιμολογίου ή factoring [IDF]. Το IDF επιλύει τις ρυθμιστικές και τις απαιτούμενες από την τράπεζα απαιτήσεις, αλλά δεν ταιριάζει πραγματικά στις ανάγκες του δανειολήπτη της επιχείρησης. Η IDF είναι ένα προϊόν δανεισμού «όλα ή τίποτα» και ο οφειλέτης πρέπει να αναθέσει στον δανειστή όλα τα «βιβλία χρεών» της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε τιμολόγιο, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό ή μεγάλο, πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία μέσω του δανειστή. Λαμβάνοντας υπόψη τον κανόνα Pareto 80:20 ότι το 80,00% των χρημάτων ενός οργανισμού προέρχεται από το 20,00% των πελατών του, η επεξεργασία μεγάλων ποσών από μικρούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς πληρωμών μετρητών είναι διοικητικά έντονη και εξαιρετικά ανεπαρκής.

Περιορισμοί δανεισμού

Σε ένα σενάριο «πρέπων αναγκών », ο δανειολήπτης των επιχειρήσεων θα υπογράψει ένα σφραγισμένο συμβόλαιο IDF και μια προσωπική εγγύηση . Αυτά είναι απαραίτητα ώστε ο δανειστής να μπορεί να διαχειριστεί την έκθεση σε κίνδυνο και τις κανονιστικές απαιτήσεις. Μόλις αρχίσει να λειτουργεί η εγκατάσταση IDF, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης βλέπει σιγά-σιγά τον αντίκτυπο που έχει στις λειτουργίες και την καθημερινή διοίκηση «πονοκέφαλος» για την επιχείρηση. Επίσης, ένα πιστωτικό όριο εφαρμόζεται στον λογαριασμό και αυτό περιορίζει την ικανότητα της επιχείρησης να αναπτύσσεται.

Learn to pronounce Ανεξάρτητα από το μέγεθος της πιστωτικής διευκόλυνσης μιας επιχείρησης, όποτε προσπαθούν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, πρέπει να υποβάλουν αίτηση για νέα αύξηση πιστωτικού ορίου. Αν δεν χορηγηθεί, συμβαίνει ένα αδιέξοδο. Σε πολλές περιπτώσεις, η στενά γραπτή σύμβαση δανείου μπορεί να ακυρωθεί μόνο αν καταβληθούν υψηλά τέλη εξόδου. Η ίδια σύμβαση ενδέχεται επίσης να δυσχεράνει τους άλλους δανειστές να προσφέρουν μια πρόσθετη διευκόλυνση επειδή η δευτεροβάθμια ασφάλεια είναι ανεπαρκής. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, ο δανεισμός μπορεί να αφήσει πολλές εταιρείες σε ανυπόφορη θέση και να αδυνατούν να αναπτυχθούν επειδή δεν είναι σε θέση να αλλάξουν γρήγορα τους δανειστές.

Convertibill® Λύση

Η Convertibill® δημιούργησε τη Credebt® (προφέρεται: Credit) συγκεκριμένα για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα θέματα δανεισμού σε ένα νέο και εύχρηστο μοντέλο χρηματοδότησης. Αντί να μιμούνται τις λανθασμένες πρακτικές δανεισμού, επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι καθημερινά οι επιχειρήσεις διεξάγουν το εμπόριο. Χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο αγοράς και πώλησης ή αγοραστικό μοντέλο ονομαζόμενο Credebt®, η Convertibill® καταστρέφει συστηματικά όλα τα παραπάνω εμπόδια δανεισμού. Μετά από επτά χρόνια τελειοποίησης του μοντέλου Credebt®, δημιούργησε τότε το δίκτυο υποκαταστημάτων Convertibill® για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα του θα παραδίδονται σε εθνικό επίπεδο.

Οι Convertibill® Credebt® (προφέρονται: Credit) διευκόλυνσης σπάνια απαιτούν εμπράγματες ασφάλειες ή προσωπικές εγγυήσεις. Η σύμβασή του είναι επίσης απαλλαγμένη από περιοριστικούς «κλειδαριές», έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης να μπορεί να αποχωρήσει κατά βούληση. Το μοντέλο αγοράς σημαίνει επίσης ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα προϊόντα του μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με μια υπάρχουσα δανειακή διευκόλυνση. Εξίσου σημαντικό είναι ότι το Convertibill® δεν εφαρμόζει πιστωτικά όρια επειδή εξετάζει τους πελάτες της εταιρείας και όχι τον ισολογισμό της. Οποιαδήποτε καλά διαχειριζόμενη επιχείρηση με αξιόπιστους πελάτες μπορεί να χρησιμοποιήσει το Convertibill® Finance. Το μοντέλο αγοράς και πώλησης ή αγοράς, ενσωματώνεται απρόσκοπτα στην καθημερινή διοίκηση.

Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες της Convertibill®Χρηματοδότηση Πελατών αγοραστικού μοντέλου επιλέγουν επιλεκτικά τους πελάτες που επιθυμούν να συναλλάξουν. Καθώς τα βιβλία παραγγελιών τους μεγαλώνουν, το ίδιο ισχύει και για την συνολική τους διευκόλυνση. Όταν συνδυάζεται με την Convertibill® Χρηματοδότηση Παραγγελιών, είναι επίσης δυνατή η χρηματοδότηση νέων παραγγελιών. Με το Convertibill® Χρηματοδότηση Προμηθευτών, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν επίσης να μετατρέψουν τις ροές εισοδημάτων σε άμεσο χρηματικό ποσό για να χρηματοδοτήσουν άλλα τμήματα της επιχείρησής τους Τέλος, αν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης πωλεί μηχανήματα ή άλλο εξοπλισμό κεφαλαίου, η Convertibill® Χρηματοδότηση Πωλήσεων μπορεί να παρέχει χρηματοδότηση στους πελάτες της με τη μορφή μίσθωσης που εξοφλείται με δόσεις.

Ως τελική σημείωση, η Convertibill® Χρηματοδότηση είναι ευέλικτη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι συνδυασμοί των τεσσάρων κύριων προϊόντων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση των περισσότερων απαιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Ωστόσο, αν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε το Convertibill®, μιλήστε με τον τοπικό διευθυντή υποκαταστήματός σας ή τον εξειδικευμένο σας σύμβουλο σήμερα και δείτε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την επιχείρησή σας να ευδοκιμήσει και να αναπτυχθεί

Email: finance@convertibill.com
Τηλέφωνο: 01 685-3600 ( Ιρλανδία) η 0844 774-7822 ( Ηνωμένο Βασίλειο)
Web: συμπληρώστε τη φόρμα που είναι απέναντι

    Got any questions/suggestions?

    Send us any questions or suggestions you may have. Leave the 'Phone' field blank if you don't want us to call you.

    We will only use this information to make contact with you. We will not share your details with anyone.

    Κάνοντας τη διαφορά σε 1.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ιρλανδία

      Newsletter Subscription